Over

Tiny House Drechtsteden

Onze stichting staat voor bewust tiny wonen. Je ecologische voetafdruk verkleinen door in een duurzaam en zo veel mogelijk klimaatneutraal klein huis te wonen.

Vogels in de tuin
Drie mensen samen op pad

Samen sterk

Als stichting zijn we een drijvende kracht achter tinyhouse-initiatieven in de Drechtsteden en Molenlanden. Onze bestuursleden Linda, Raisa, en Kerstin, werken aan het samenbrengen en ondersteunen van belanghebbenden en helpen bij het ontwikkelen van projecten.

Duurzame visie

Veel van onze leden vinden ecologisch en duurzaam wonen belangrijk en streven naar een leven met en voor de natuur. Tiny House Drechtsteden zoekt naar mogelijkheden om zo min mogelijk afhankelijk te zijn van nutsvoorzieningen, en zo veel mogelijk zelfvoorzienend te wonen.

Rocket-stove kachel in een tiny house

Inzet voor groei

Wij vertegenwoordigen de belangen van huidige en toekomstige tinyhouse-bewoners in de Drechtsteden en omstreken. Daarom informeren wij regelmatig onze betrokkenen. Daarnaast ontvangen onze geïnteresseerden als eerste informatie over nieuwe locaties en vrijkomende tinyhouse-plekken in onze regio. Stuur ons een berichtje als je hierbij wilt aansluiten.

Groen rondom je tiny house

Om zoveel mogelijk mensen de kans te geven bewust tiny te kunnen wonen, zetten we ons in om tinyhouse-locaties te realiseren in de Drechtsteden en omstreken. Dat doen we door initiatieven te starten voor kansrijke locaties. We brengen grondeigenaren en toekomstige tinyhouse-bewoners met elkaar in contact. Bij gemeenten zetten we de kansen van klein, compact en flexibel wonen op de agenda. Hierin zijn we een kundige, betrokken en bevlogen gesprekspartner.