Veelgestelde vragen

Vragen

vakkundig beantwoord

Wij zoeken de samenwerking tussen gemeenten en grondeigenaren om met elkaar toekomstige tinyhouse-locaties te ontwikkelen.

Neem contact op om je aan te melden als geïnteresseerde toekomstige bewoner. Je ontvangt dan meer informatie van ons over de mogelijkheden van inschrijven.

Dat hangt af van je wensen en je budget. De houtprijzen zijn de afgelopen jaren enorm gestegen, waardoor je al snel moet denken aan prijzen vanaf  €80.000. Maar het is sterk afhankelijk van het materiaal, de grootte, off-grid installaties, wensen en de luxe die je dan wilt hebben.

Onder bepaalde voorwaarden is het mogelijk om een hypotheek te krijgen voor je tiny house. Er zijn wel aan aantal eisen voor: je huisje mag niet op wielen staan, moet aan het bouwbesluit voldoen, je moet je kunnen inschrijven in de de Basisregistratie Personen en de grond moet een woonbestemming hebben. Als je in andere mogelijkheden denkt dan moet je voor de financiering meer denken aan een persoonlijke lening, spaargeld, crowd-funding of overwaarde van een koophuis. Met zelfbouw kun je veel kosten besparen. Er zijn veel ontwikkelingen rondom tiny houses. Kijk ook eens op de website van tinyhousenederland.nl. Hier staat duidelijk omschreven wat de mogelijkheden zijn.

Dat hebben we helaas niet. Maar we maken ons wel sterk voor locaties zodat hier tinyhouse-projecten gerealiseerd kunnen worden. We werken dan ook hard aan een aantal projecten. Als geïnteresseerde ontvang je als eerste informatie over eventuele projecten en toekomstige concrete locaties.

Op het moment dat een gestart project in een volgende fase komt zal aan onze in tiny houses geïnteresseerde achterban gevraagd gaan worden wie op dit project zou willen wonen. Vanuit de reacties hierop zal een werkgroep geformeerd gaan worden met toekomstige bewoners voor een project. Bij veel animo kan het zijn dat er geloot zal gaan worden.

Dat kunnen we echt niet voor je bepalen omdat het helemaal afhangt van je persoonlijke situatie. Wel hopen wij dat we met onze website je hebben kunnen voorzien van inspirerende informatie.

Er zijn gelukkig al veel sites met uitgebreide informatie.

Kijk bijvoorbeeld eens naar:

Tiny House Nederland
Marjolein in het Klein
Tiny Findy

Voor het bouwen alleen niet. Maar wel in combinatie met je toekomstige plaats. Per locatie moet er een vergunning aangevraagd worden. Hier is nog geen wetgeving voor. Hierdoor is de invulling per gemeente verschillend. Wij als Tiny House Drechtsteden adviseren daarom gemeente en grondeigenaren over de wettelijke mogelijkheden die er nu zijn.

Staat jouw vraag er niet bij?