Tiny gaan

Tinyhouse-wonen is een werkwoord

Kleinere voetafdruk, lagere maandlasten & minder spullen

Bedenk waarom

De meeste mensen die tiny gaan wonen, doen dit om hun ecologische voetafdruk te verlagen. Leven met minder spullen, het verlagen van maandelijkse kosten of het wonen in een community kunnen ook redenen zijn om tiny te gaan wonen.

Tiny gaan wonen

Wonen in een tiny house kan een geweldige manier zijn om duurzamer te leven, kosten te besparen en deel uit te maken van een gemeenschap. Meld je aan om als eerste tips over toekomstige locaties te ontvangen.

Bepaal wat belangrijk is

Wat je reden ook is, je doet dit niet zomaar even. Wonen in een klein en misschien zelfs off-grid huisje heeft zijn charme, maar zeker ook consequenties. Je kan bijvoorbeeld minder spullen kwijt en veel van de luxe die we inmiddels gewend zijn zoals een vaatwasser of een magnetron passen niet in een tiny house.

Interieur van een tiny house

Het is dan ook belangrijk hier goed over na te denken, voor je aan het ontwerpen van een tiny house begint. Wat is voor jou belangrijk: zit je graag op je gezellige hoekbank, hou je van koken, hoeveel kasten heb je echt nodig of heb je een hobby die ruimte vraagt? De antwoorden op deze vragen helpen je je ideale tiny house te ontwerpen.

Overweeg off-grid

In een tiny house én off-grid wonen is een werkwoord. De installatie voor zonnepanelen, het afvalwaterzuiveringssysteem en een houtkachel nemen een stukje van de ruimte in je huis in. Houd daar rekening mee in je ontwerp. Bedenk dat deze onderdelen tijd kosten in het gebruik ervan. Je moet zorgen dat je een wintervoorraad hout hebt, je zonnepanelen en dakgoten schoonhouden en een helofytenveld, pompput of composttoilet bijhouden.

Duurzaam wonen in een tiny house

Goed gevoel

Het gevoel dat je krijgt wanneer je bedenkt dat je je voetafdruk enorm verkleind hebt, loont al deze moeite.
We vinden het wel belangrijk om een open en zo helder mogelijk beeld te geven over tiny-house-wonen.

Ga proefwonen

Als je een indruk wilt krijgen of een tiny house echt bij je past kun je een open dag van een tiny house project bezoeken. Je kunt ook proefwonen in je eigen huis door met tape en meetlint een plattegrond van een tiny-house-indeling op de grond te plakken en zo een idee te krijgen van hoeveel ruimte je daadwerkelijk hebt.

Verdiep je in de verhalen van tiny-house-bewoners die ervaring hebben, om erachter te komen wat je aanspreekt en wat niet.